Nattamat

När jag var ute i Köpenhamn för två veckor sen åt jag och min kollega Casper röda pölser med bröd som nattamat. Alla äter det för det är ju typiskt danskt. Medans jag åt kom jag att tänka på vad man äter i andra länder/städer när man går hem från klubbar. När jag var i Paris, vad jag minns i allafall fanns det inga matstånd. Men i Nantes minns jag att många åt baguetter. I Barcelona äter alla bocadillo eller churros som nattamat och i Stockholm är det hamburgare. Sen kommer vi till Malmö där många äter också hamburgare men det är nog ändå falafeln och kebaben som tar hem priset. Falafeln är ju ändå trots allt Malmös nationalrätt.

Ur en text från en hemsida
Falafeln är Malmös nationalrätt och doften av de nyfriterade kikärstbullarna är en självklar del av stadsbilden. Det finns de som säger att Zlatan och falafeln är de faktorer som betyder mest för integrationen i Malmö.

                                                           


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback