Bueno

Nu är det måndag kväll och jag sitter i Hellen, Laura och Cornelias rum och tar det lugnt. Vi börjar skolan imorgon klockan halv tio så jag ska gå och lägga mig snart. Jag har fått en massa mygbett på ansiktet så jag ser riktigt äcklig ut haha. Det är lite jobbigt men det går bort snart hoppas jag. Jag som också är allergisk mot mygbett får riktigt stora sår. Idag var det första dan i skolan men vi fick endast böcker och pratade om upplägget. Folket verkar sådär, vissa passar verkligen inte in och idag kom två tjejer 30 min försent plus att de kom försent efter rasten. Riktigt dåligt. Vädret här har varit väldigt bra fram tills igår då det började regna lite och har fortsatt idag. Men annars har det varit sol och 16 grader, skit gött. Lägenheten är bra och vi bor mitt i centrala Barcelona. När man går ner har man alla dyra affärer som Chanel, Gucci, Burberry osv, nära Placa Catalunya. Men jag tänkte bara skriva lite grann är rätt seg och ska sova nu. Ciao!


Förvirrad

Är det verkligen idag jag åker? Alltså, jag är verkligen inte exalterad eller något. Det känns som att jag ska till 7-eleven och jobba till klockan fyra med Patricia eller Hanna. Men nej jag ska sitta på ett flyg till Barcelona. Jag är förvirrad haha. Kan knappt tänka ordentligt för detta är bara så overkligt. Det jag ska göra nu är att duscha, klä på mig, fixa resväskan och sedan dra till centralen. Ah, jag vill inte lämna Malmö fy fan. Jag måste sätta mig ner nu och verkligen fatta att jag ska vara borta i 3-4 månader. Jag hör av mig när jag är framme.

 


Filurer

Älskar er






Sista dagen

Nu har jag nästan packat klart, det är bara lite småsaker som hygienprodukter som ska ner imorgon. Min väska väger rätt mycket, jag undrar hur mycket den kommer väga när jag ska hem. Jag lär väl köpa en till väska där nere. Vid den här tiden imorgon är jag i Barcelona och ska stanna där till april, jag förstår inte det. När jag kommer säga hej då till mina vänner kommer det vara som ett hej då att vi ses om några dagar, men nej det hej dået gäller för tre månader haha. Jag har inte riktigt något att säga, vad finns det att säga? Jag är bara så tom och förvirrad, jag är psykisk störd, jag kräks haha nej men jag är förvirrad. Någon måste fan slå mig för att jag ska förstå.

Igår var jag med Simon och Nathalie hemma hos mig vi tittade på en så sjukt dålig japansk skräckfilm som handlade om vortex. Den var så sjukt flummig. Mamma hade också gjort spaghetti men på "Filipino Syle". Vet inte riktigt vad det innebär förutom att den smakade annorlunda bara men god var den. Nathalie blev hemskörd vid tolv. Sedan snackade jag och Simon till fyra på morgonen det var trevligt. Jag hoppas han försöker spara pengar så att han kan komma ner. Idag blir det sista träffen med Lili, Annie och Nathalie. Vi ska väl bara chilla finns inte så mycket att göra. Den här dagen är bara så konstig. Ska ta en dusch och käka lite nu.


7-eleven

Mina tre år och två månader har kommit till ett slut på 7-eleven. Helt otroligt. Det kändes konstigt när jag skulle jobba igår. För allt jag gjorde var sista gången tänkte jag. Sista gången jag kom in och började städa, sista gången jag sopade golvet, sista gången jag fixade pengarna fint i kassan, sista gången jag fyllde upp cigaretter, sista gången jag gjorde mat, ja jag tror ni förstår vad jag menar. Sista gången allt! När jag först kom till jobbet igår satte jag mig och började skriva ett hej då brev till mina kollegor. När jag höll på att skriva kom Jannie in (hon jag jobbade med igår) och då började jag gråta. För att det var så sorgligt. Jag förstod att detta var sista gången vi jobbade tillsammans och skulle ha riktigt roligt. Vi har varit med om så roliga saker som tex när taket rasade för att en vattenledning hade gått sönder. Hela butiken blev översvämmad med vatten. Det låter nog inte roligt men det var det haha. Jag och Jannie har inte jobbat med varandra på jätte länge för hon har ej så många pass och därför var det speciellt att jobba med henne en sista gång. Fan vad jag kommer sakna alla på 7-eleven, det känns riktigt skumt att jag inte kommer få fler arbetspass. Vad ska jag göra på lördagar? Jag har jobbat varje lördag i 2 år nu. Shit, fan vad skumt, vad gör man på en lördag? Jag har glömt hur det var att vara ledig.

Tillbaka till mitt brev som jag skrev. Jag berättade bara om hur mycket jag skulle sakna de och att jag hoppas de har lärt sig av mig att man måste städa och hur man städar, eftersom det är bara jag som städar plus Monir och Jannie. Så för att minnas mig köpte jag en sopborste och en flugsmällare. Varför jag köpte flugsmällaren är för att när det börjar närma sig sommar har vi alltid en massa flugor i butiken för att de lämnar skjutdörrarna öppna på kastrup. Vi brukar döda flugorna med papper i handen, eller det är kanske bara jag som gör det. Jag hoppas iallafall att de blir glada för mina presenter. Mina chefer Jan, Andreas och Jakob hade också gett mig present. I mitt fak låg ett stort kuvert. I den hade de skrivit tack för tiden här osv. Jag fick också 100 euro så jag kan gå på en fotbollsmatch och det vill jag verkligen, fy fan vad häftigt att se en fotbollsmatch i Barcelona.
Alltså jag flyttar om 4 dagar, jag har fortfarande inte förstått det. Aja, tack för min tid på 7-eleven kommer verkligen sakna det.



Avskeds vecka

En ny vecka här och den här veckan är faktiskt speciell. För det är den sista veckan i Sverige, i Malmö. Hur känns det? Jo, det känns rent ut sagt för jävligt. Det är rätt jobbigt eftersom det är den här veckan jag har på mig att säga hej då till mina vänner, den här veckan då jag ska umgås med mina vänner så ofta jag kan, den här veckan då man ska göra roliga saker. För sen går det inte. Nej då är jag i Barcelona med helt nya människor som ej förstår mina skämt, som ej förstår när jag rapar eller fiser, som ej förstår "MAAAX", som helt enkelt inte förstår mig så som mina vänner gör. Det är så mycket som går igenom mitt huvud nu och det kommer upp en massa saker man gjort tillsammans. Det känns som att vi ska säga hej då förgott, men det gäller bara 3-4 månader. Men trots det att det är så kort tid, är det ändå jobbigt. För att vi ses i princip varje dag och att helt plötsligt inte kunna göra det är sjukt skumt. Nej usch, kan ej tänka på det. Nu är det den här veckan som gäller och den ska bli bra.


Bio

Avatar, jag som trodde att den skulle vara riktig dålig när jag först såg reklam för den. Men jag har helt ändrat mig. Det är en av de bästa filmerna jag någonsin sett, fy fan vad grym den var. Den var spännande från början till slut fastän den var 3 timmar lång. Jag menar i Sagan om ringen filmerna fanns det vissa partier som var bara så trista att man bara tänkte, kan den ta slut snart. Men inte i Avatar, sjukt bra. Jag rekommenderar verkligen andra att se den. Det var skönt med lite omväxling gällande film genre. Jag har endast sett skräck filmer på senaste tiden. Oh, grymt!  Jag vill se filmen igen.


År 2010

Har det verkligen gått tio år sen jag lyssnade på Markoolios låt Millenium två? Har det verkligen gått nio år sen World Trade Center? Det är sjukt vad tiden går fort. Och allting är i ständig rörelse och förändring. Men det är spännande och jag gillar det. Vad väntar en detta året då? Fotbolls VM i Sydafrika, men utan Sverige vilket är riktigt trist. Malmös Citytunneln öppnar den 12 december, jag fyller 20 år. Haha kan knappt förstå att jag ska bli 20 år. Jag ser mig inte alls som en tjugoåring. Jag känner mig fortfarande som 18 år. Och appropå ålder. Jag skulle berätta för någon hur gammal jag var, så sa jag att jag var 18 år. Men så tänkte jag att det inte riktigt stämde. Så ändrade jag mig och sa att jag var 19 år. Men sen blev jag så osäker och började ifrågasätta mig hur gammal jag var och började räkna ut min ålder sen jag föddes. Sen kom jag på att jag nyss hade fyllt 19 år och förstod då att det var rätt. Men nog med min ålder nu. Vad händer mer i år? Jo, juste Barcelona! 

Jag har nu efter många samtal om att boka biljett gjort det. Den 14 januari klockan 10.35 åker jag och Hellen till Barcelona, min syster åker den 17 januari eftersom hon ska kanske jobba den 16 januari. Det är om 11 dagar vi flyttar det är helt sinnes. Nu börjar jag bli lite nervös när det närmar sig. Men innan var jag rätt lugnt. Det kommer faktiskt bli lite jobbigt att lämna Malmö. Man kommer inte kunna ringa sina vänner när som och inte äta mammas och pappas goda mat. Nej, man ska inte tänka hur det kommer vara sen man ska leva i nuet. Och just nu blir det frukost.


Bild från nyår


Varför, varför?

Skrivet den 30 december 2005


Haj



Idag så var Siri, Emma och Angelica hemma hos mig, för att vi skulle åka pulka, vi ringde Lina senare så kom hon också.
Sen när vi hade åkt typ 1h och 30min skulle Emma hem.
Jag följde med henne till bussen, sen skulle jag tillbaka till dem andra.
På vägen tillbaka så kollade jag in i en lekplats på ett klätterställ, ett spindelnät för barn, så såg jag nånting som hängde där jag såg det var en kropp men jag trodde jag inbillade mig och så fortsatte jag gå.
När jag kom till slutet av lekplatsen kollade jag igen för att se om det var bara fantasi ... men det var kvar, kroppen, om det var det.
Jag blev skit skraj så jag sprang skit snabbt till Siri och dem andra, jag kollade bakom mig hela tiden medans jag sprang.
När jag kom fram till dem berättade jag om att jag såg nånting som hängde där på lekplatsen men jag visste inte om jag bara inbillade mig.
Vi gick alla tillsammans för att kolla riktigt noga så att det var sant eller inte om jag såg en kropp.
Jag visade dem och dem såg också kroppen men dem visste inte heller om det var en riktig kropp eller en docka.
Men så börja vi snacka om att tänk om det är en riktig kropp och då måste vi ringa polisen ju.
Det var en man som rastade sin hund, vi gick fram till honom och berättade att det kanske var en riktig människa som hängde där.
Vi frågade om han kunde gå fram för att vi vågade inte, han gick fram och sa att det var en riktig människa.
Vi ringde snabbt polisen och berättade.

Alltså så hemskt ... jag har fortfarande kvar bilden av honom );
Nej nu ska jag logga ut ha det bra alla.