Sån är jag

Har nyss kommit hem efter att ha kört hem min kompis. I köket satt mamma och det enda jag tänkte var att pappa måste ha flippat ut. Eftersom jag lånade bilen utan att fråga honom halv tre på natten är jag nu tydligen en tjuv haha. Min pappa påstår att jag stal vår egna bil. Vad ska jag säga? Det är bara komiskt. Hur kan min egen pappa tro att jag stal vår bil? haha alltså seriöst. Vet inte var han får sina små slutsatser ifrån, men roliga är de.

Det enda i mitt huvud

Jag började i måndags på Illum - Marc O'Polo. Alltså vi har det rätt dött på Magasin men Illum var fan ännu värre så jävla sjukt. Jag har iallafall haft en del att göra för det har varit så stökigt, så jag har bara fixat butiken och ska fortsätta göra det idag. Inatt när jag sov drömde jag om hur jag skulle fixa butiken, det är det enda som är i mitt huvud typ. Jag tar verkligen med jobbet hem. Det är riktigt skönt att jag slutar fem idag, imorgon och på fredag sen är man ledig i helgen. På fredag slutar också chefen på Illum så då har vi ingen chef utan bara en kontaktperson på Marc O'Polo i Helsingborg. Hon ska komma varje måndag och onsdag för att kolla hur vi har det.
Oj shit, jag måste göra mig i ordning nu, besitos.


Juste ...

Det var en till person som blev skjuten igår i Malmö. Det är fjärde skjutningen på tre dagar, sjukt!


Hej då och hej

Idag är min sista dag på Marc O'Polo i Magasin. Jag jobbar från klockan tolv till tre eller fyra beroende på hur mycket folk det är idag eftersom vi har Super Bazar den här veckan vilket betyder att hela köpcentret har rea. Det blir trist att lämna det, hoppas jag kan få byta några pass och vara på Magasin nån gång då och då.
På måndag blir det Illum, synd att inte mina kollegor kunde också byta det hade varit bättre. Vi har faktiskt riktigt roligt tillsammans och brukar dansa salsa, hip hop till låtarna eller om vi har tråkigt nej då går vi ut på Ströget haha. Men det har faktiskt bara hänt en gång eftersom vi skulle hitta blommor till butiken, men vi hittade inga.

Igår var jag ute på pub med några kollegor från Filippa K. Det var jag, Mattias, Elin och chefen Thomas. Det var verkligen trevligt. De drack några öl och jag drack några gin och tonic, sen drog jag och Mattias till Malmö och gick till en annan pub där han mötte upp en polare, sen vid halv ett drog jag hem. Jag brukar alltid gå hem efter jobb, men detta borde jag göra oftare. Gå ut efter jobb, mycket trevligt.


Danskar och jobb

Danskar kan sparka en hur som helst och de sköter sina jobb på ett helt annat sätt än vi svenskar. Jag skulle på intervju igår för Marc Jacobs, nej men då ringer chefen en kvart innan och ställer in det. Det är bara så komiskt. Hon sa sen att hon skulle ringa på måndag så vi får se hur det kommer att gå. Så det var en liten trist start på dan för jag var peppad för att göra den intervjun. Men på väg hem till Malmö ringde de från Abercrombie and Fitch och frågade om jag kunde komma på intervju idag, men jag jobbar. Så jag ska ringa de i nästa vecka och se om jag har en ledig dag.

Nu något som inte har något alls med detta att göra. Vi har haft sjukt många skjutningar i Malmö, för två dagar sen var det någon som blev skjuten vid en busshållsplats, men senast igår var det två kvinnor som blev skjutna när de var i sin lägenhet. Fan vad sjukt. Vad händer med Malmö?


Ingen tonåring längre

Jag är 20 år nu. Det känns faktiskt rätt bra, lite mer vuxen och lite mer mot att åldras, spännande.


En leende kvinna

I förrgår jobbade jag och stod och vek kläder. En kvinna tittar på mig och ler jag tittar på henne och ler. Sen går hon förbi mig och tittar på våra kläder. Jag sa hej och hon sa hej och fortsatte le. Det kändes lite konstigt så jag gick till kassan. Hon fortsatte titta och kom sedan fram till mig. Hon frågade mig om jag jobbade heltid och jag svarade att jag gjorde det. Sedan frågade hon om jag var intresserad av något annat jobb som var heltid. Jag sa att det var jag. Hon gav mig hennes visitkort där det stod att hon var store-manager och bad mig ringa så fort som möjligt. Hon var chef för Marc by Marc Jacobs i Köpenhamn.

Igår ringde jag henne och hon frågade om jag fortfarande var intresserad och det sa jag att jag var. Nu har jag en intervju imorgon klockan elva. Jag är faktiskt lite nervös, hoppas det går bra. Det hade varit roligt att jobba i en flagship butik itsället för ett köpcenter så att man har iallafall provat på det också.
Måste nu titta upp lite fakta om Marc By Marc Jacobs. Jag har nyss tittat på modevisningar för både sommarn och höst kollektionen för att veta mer om vad de har för kläder och så har jag jämfört det med Marc Jacobs för det är helt olika stilar. Jag ska käka lite frukost nu sen ska jag studerar mer om Marc by Marc Jacobs.


Sista veckan

Den här veckan är min sista vecka på köpcentret Magasin vid Kongens Nytorv. Jag har blivit flyttad till Marc O'Polo på Illum istället. Eftersom chefen där ska sluta så jag tar hans plats men enbart som butiksansvarig som jag gör nu. Det kommer bli trist att lämna Magasin eftersom jag trivs jättebra med mina kollegor och de som jobbar i andra butiker. Men vi får hoppas på det bästa på Illum och hoppas mina kollegor där är lika trevliga.

Idag är jag ledig från jobbet och imorgon, för jag fyller faktiskt 20 år imorgon. Ingen tonåring längre. Idag tänkte jag dra ut på Möllan och äta den goda efterätten på Metro och sedan ta några tequila på Azeele, det är ett måste. Vet inte riktigt när jag ska möta upp mina vänner. Vi hörs väl under dagen annars drar jag dit själv.
Det känns skumt att lämna ton och gå över till tjugo, men det är spännande. Ih, ska köpa min Gin och Tonic imorgon på systemet, vad gott!


Lidl killen

En gång när jag var på Lidl i Barcelona såg jag en kille som såg bra ut och vi tittade på varandra. Efter det såg vi varandra flera gånger i Barcelona och slutligen en dag gick vi fram och pratade med varandra. Han var tydligen svensk och han var nog själv förvånad att jag var svensk. Vi skulle ta en fika en dag men det blev aldrig av och sen var mina fyra månader klara och jag åkte tillbaka till Sverige.

För tre dagar sen satt jag på tåget hem från jobbet. Jag hoppade av och gick mot min cykel. När jag gick var det plötsligt någon som knackade mig på ryggen. Jag vände mig om och såg att det var någon jag kände igen. Det var Lidl killen, jag trodde för en sekund att jag var i Barcelona när jag såg honom. Jag sa till honom:" Vad fan gör du här? Du ska vara i Barcelona" Han hade tydligen flyttat tillbaka men ska snart flytta till sin pojkvän i London. Det var så jävla konstigt att träffas i Malmö, hade aldrig förväntat mig att träffa honom igen. Vi bestämde att vi skulle ta en fika och det gjorde vi i förigår, vi bara snackade om allt och sedan gick vi på bio och tittade på Resident Evil 3D som var helt ok, bra effekter men inte något speciellt. Sen drog vi till Möllan och tog en drink. Nu skulle han åka till Öland för hans föräldrar bor där.

Det var extremt roligt att träffa honom, så sjukt bara, vad fan är oddsen. Lär inte träffa honom på länge igen, kanske på gatorna i London om man åker dit.


Komma iväg

Jag har inte berättat eftersom jag aldrig skriver här, men nu fick jag en känsla för att skriva så det tänker jag göra. Vi fick meddelande för typ en månad sen att vi ska stänga vår butik inne på Magasin. Jag måste alltså hitta ett nytt jobb, lite trist faktiskt. Jag hade velat lära mig mer om Marc O'Polo, men jag har pratat med Janne som är Skandinaviens högsta chef, jag sa till honom att jag gärna stannar kvar i företaget. Vi får se vad som händer.

Jag har varit hemma i Sverige i 5 månader nu och jag känner fortfarande att jag måste komma iväg. Helt seriöst vill jag försöka flytta nästa år och inte inom Sverige, jag vill på min dröm resa. Barcelona, Paris, New York och Sydney. Kanske omöjligt men ska försöka göra så gott jag kan. Barcelona och Paris måste jag helt klart till. New York ligger högt på listan med och Sydney kan jag nog klara mig utan om det ej skulle funka. Men min dröm är iallafall att bo i de här städerna. Jag vill vara borta från Sverige i 5 år. Det är inte för att jag ogillar Sverige, jag älskar det. Men jag känner bara att jag behöver utvecklas i ett annat land nu. Jag har varit här så pass länge och vet hur allting fungerar här. Jag vill komma bort och möta helt nya kulturer. Det hade varit jätte kul om någon följde med. Jag vet om att Laura vill jätte gärna flytta till Barcelona igen och Ate vill nog flytta till Paris igen.

Fan vad jag är trött på att vara här, det är sjukt faktiskt. Jag känner mig så nere  och seg men det är nog också pga att det börjar bli vinter. Usch, jag vill inte vara här under vintern. Det kommer att vara så kallt och en massa snö säkert. Det hade varit så perfekt om man kunde bo här under sommaren och sen under vintern bo i sitt andra hem någonstans. Fan vad gött det hade varit.