Studenternas dag

26 maj

Nu var det äntligen vår tur att leka. I ettan såg vi hur kul att studenter hade på skolgården och i tvåan tänkte vi att nästa år skulle det vara vår tur. Som alla andra år har studenternas dag skett på skolgården och det har vart SMIL som hade arrangerat det, men i år var det ändrade planer. För att det blev på skolgården förra året ville man inte att det skulle hända i år igen. Studenternas dag fick vara i pildammnsparken - Tallriken. Och de som arrangerade det var snälla tvåor.

Varje klass ska klä ut sig till något och det var meningen att vår klass skulle vara påsk kärringar, men många ogillade det ( mitt förslag ). Jag kom då med ett nytt förslag som var pirater och det var fler som gillade det. Vi var faktiskt riktigt bra som pirater. Vår inställningen till alla lekar vi skulle göra, var att vi skulle förlora. För vår klass har alltid varit urdåliga när det gäller staffet och annat. Men när första tävlingen gick av, ledde vi och vann. Mycket konstigt för att vara vår klass. Och många andra tävlingar vi gjorde vann vi på. Sista tävlingen var klädlina, där vi skulle göra en så lång lina med kläder och vi ledde så stort från första början och bara drog ifrån. Kim stod i bara string, men först ut att vara topless var Giulia. Därefter gjorde alla likadant.

Efter lekarna, drog jag och några pers till, till Lilla Torg för att käka. På väg tid såg jag en tjej jag kände igen, Stina Lee. Jag ropade hennes namn och hon kollade på mig som om jag var dum. Men jag förklarade för henne att Annie läser hennes blogg och att det hade varit kul om vi tog ett foto tillsammans vilket vi gjorde. Sen hamnade vi också på samma resturang. Vi käkade så god mat och jag beställde dubbel portion och fick så jädrans mycket, blev så sjuktligt mätt. Kvällen spenderades på Bo01, där alla skulle grilla. Men det började ösregna och folk drog hem. Jag, Hellen och Paula gömde oss i lagret som tillhörde en resturang. Där stannade vi tills vädret blev fint igen. Jag cyklade sedan hem till Erik.

Nya EU låten
x3 - Who let the EU out? Leif, Leif, Leif, Leif, Leif

Stina Lee och jag

Sista veckan

I ettan i gymnasiet tänkte jag att det var jätte lång tid kvar till studenten. I tvåan tänkte jag, usch när ska det ta slut. Nu i november tänkte jag, shit det är bara ett halvår kvar. Och nu är det endast mindre än en vecka kvar till studenten. Hela sex dagar kvar. Är det verkligen sant!?  Jag kan knappt förstå det, nu har tiden gått allt för snabbt och jag känner mig inte riktig redo för detta. Idag var det min sista onsdag i skolan, imorgon är det min sista torsdag i skolan och på fredag är det min sista fredag i skolan. Nu kommer man inte längta till fedag som man alltid gjort under sina 12 år i skolan. Fredan har alltid varit en speciell dag, då helgen började och sen på söndan kände man att det skulle vara trist att gå tillbaka till skolan på måndan. Men den känslan kommer man inte ha längre. Hur kommer man nu reagera på fredan och söndan? Som vanligt? Men att man sedan inser att det inte finns någon skola längre. Det kommer att känns så konstigt att inte gå tillbaka till skolan i höst.

Sista veckan som sagt, och den ska man ta vara på. För sen är all trygghet borta och då kommer vuxen livet. Tycker det är så skumt att nu när vi går ut efter tolv år kommer det börja nya elever till höst som ska gå samma runda i tolv år precis som vi gjorde. Lång tid verkar det som, men nu så är den äntligen här.


Utekväll

23 maj

Efter jobbet kollade jag min mobil där jag hade fått sms från Mania och ett samtal från Hellen, jag ringde Hellen och cyklade sedan förbi Hellens lägenhet. Hon var nere i tvättstugan och tvättade. Vi ringde Mania och undrade vad som stod på. Hon pratade om att gå ut ikväll och jag kände för det med samt Hellen. Jag var tvungen att gå hem först och byta strumpor. När jag var klar cyklade jag tillbaka till Hellen, sen cyklade vi mot Triangeln där vi mötte upp Mania. Jag trodde att vi skulle dra till Volym eller en annan pub som är bra, men nej vi gick till en urkass pub fast med billig sprit. Vi bestämde oss för dricka Tequila. Vi köpte en var och vi skålade för de här tre åren vi har haft tillsammans, det blev faktiskt lite sorgligt. Den första var så god att vi sedan beställde två till. Sedan drog vi vidare till Metro där vi köpte oss varsin cider förutom Hellen som köpte sig en öl. Vi tog oss ett varv in på Retro och lika snabbt som vi kom in, gick vi ut igen. Vi drog istället till Wonk, där de spelade riktigt bra House musik på nedersta plan. Vi ställde oss på den lilla scenen och dansade loss, tills vi blev hungriga och stack till Max för att käka lite.


Hven

På onsdags kvällen satt jag och Annie hemma hos mig framför tv och zappade runt till olika program. Helt plötsligt fick jag sms av Erik. Han berättade att han och hans vän Elin skulle åka till Hven dagen därpå och undrade om jag ville hänka mig. Självklart ville jag det, men jag ville också ha med Annie. Hon har också en stuga på Hven vilket var bra, eftersom om det skulle börja regna hade vi kunnat gå hem till henne. Vi bestämde att vi skulle träffas klockan 10 för att ta tåget till Landskrona och sedan båten till Hven. Morgonen därpå blev det lite komplikationer eftersom Erik hade kollat på tider lite konstigt och det gjorde jag också, men egentligen var det rätt när Annie kollade också försäkerhetskull. Aja, det blev lite konstigt på morgonen men det löste sig. Jag, Annie och Erik träffades på centralen sedan tog vi tåget mot Landskrona. När tåget stannande i Lund hoppade Elin på. Vädret var riktigt skönt och på båten var det vindstilla och solen stekte.

När man kommer till Hven är det ett måste att hyra en cykel, men vi sket i det och promenerade mot Annies hus där vi la oss på gräsmattan och tog det lugnt medans vi grisade oss med en massa godis. Elin och Erik gick på en lång promenad medans jag och Annie låg kvar på gräsmattan och sommnade. De kom tillbaka vid 5 tiden då vi började grilla och koka korv. Jag åt så många korvar att jag inte ens minns hur många det var. Efter maten satt vi och pratade, det var mycket trevligt. Men Elin bestämde sig för att åka hem sen, för att hon skulle upp tidigt nästa dag och jobba. Vi andra stannade kvar och tog det lugnt. Vi tänkte ta nio båten hem, men vi blev allt för bekväma i Annies stuga och bestämde oss för att sova över. Det hur trevligt som helst. Vi pratade, åt lite, bakade choklad kaka, åt choklad kakan och kollade på debatt. Tyvär har jag inga bilder från Hven resan, men annars har Annie bilder på hennes hemsida, som är då den här adressen. http://shores.blogg.se/


Söndags runda

När jag bodde i Indien, brukade pappa ta oss (familjen) på en söndags runda med bilen. Då pappa körde, mamma hade kakor med sig och jag och syrran satt där bak och tittade oss omkring bland alla berg. Det var jätte mysigt, sedan stannade vi på olika ställen där vi hade en liten pic-nic och bara tog det lugnt. Jag saknar de söndags rundorna. Det var vår familjs lilla nöjes dag tillsammans.

Förra söndan kändes det som om jag var på den söndags rundan, fast det var jag som körde och att jag hade Annie med mig. Vi lämnade först min syster på Lillatorg sedan tankade jag bilen, med mitt danska kort då jag betalade 300 kronor extra, sinnes. Sedan körde vi hem till mig för att hämta gamla skivor från Absolut Music. Vi satte på skivan då vi fick höra den första låten, Lucky med Britney Spears, det var roligt. Vi körde till Lund. Inne i Lund kan man inte köra. Man får inte köra någonstans och jag råkade köra runt vid busshållplatserna där man inte får köra. Lund blev för komplicerat och vi körde mot Dalby. I Dalby hade jag ringde jag Paulina för att berätta om min student men inget svar från henne. Vi passade då på att ringa Kalle. Han blev lite förvånad, men jag tror även lite glad. Det är kul med spontana träffar. Vi tog en runda med honom och hans hund. Det var trevligt faktiskt, efter en stund så körde jag oc Annie hem, då jag skulle träffa Erik för att vi skulle på bio.

Filmen vi såg hette Knowing och jag säger till er nu se inte den filmen, för fy fan vad den sög. Den hade en skit bra början men slutet blir så sjukt orealistiskt.

Fredag kväll

Fredag 15 maj

Dahlia i kultur klassen hade födelsedags middag/ chill kväll. Och middag blev det och chill blev det också. Det bjöds på en massa arabisk mat och folket var chill. Jag käkade så mycket mat, att jag tillslut kunde inte äta mer. Men det är inte riktigt sant. Jag satt precis vid maten och kunde inte låta bli att bli frestad, så jag småkäkade sedan resten av kvällen. På kalast fanns det många jag kände, varav typ 1-2 pers jag inte kände. Min kompis/klasskamrat Giulia dök också upp vilket var trevligt. Alla hade jätte trevligt, jag också men min trötthet tog död på mig så jag drog lite tidigare än vad andra gjorde. Det är trevligt med chill kalas. 

                                                                

         


Balen

Lördag 9 maj

Långklänningar på tjejerna, kostym på killarna. Det är sådana kläder man ska ha på en bal. Men i det moderna samhället blir det inte så många som använder långklänningar hos tjejerna. Men bortsett från kläder ska vi nu prata om balen vi hade. Balen var med vår skola Latinskolan och Heleneholm. Två helt olika kontraster. En "blatte" skola med en estet skola. Förra året var det samma skolor, plus Universitetsholmen. Många som gick på den balen sa att den inte var så rolig. Så till en början när balbiljetterna släpptes var det inte så många som köpte, men tillslut var det riktigt många som köpte. På själva baldagen träffade jag upp Hellen, vi gick tillsammans till Hilton hotel där vi hade vår bal. Utanför Hilton mötte man upp alla andra. Det var kul att se hur välklädda alla var. På tredje våningen fick man sin fördrink, därefter fick man gå in i den stora salen. Först kom en förrätt, sen en huvudrätt och tillslut en efterätt. Maten överlag var helt ok. Men det roliga började när musiken spelades. Till en början kom det lite vals, sedan lite 50 tals musik. Därefter blandades house musik, Rnb, Hip hop, KB musik. Ja det blev en riktig bra blandning. Jag blev riktigt svettig, men inte lika svettig som jag var på balen i nian. Vid 1 tiden var det endast Latin elever kvar. Vi dansade loss som bara den. Balen blev väldigt lyckat och alla stormtrivdes.

                              
            Vi är så jädrans snygga Siri

Nu kommer dans foton
 



Efter många lektioner

Förra året i juni började jag övningsköra med min pappa, svårt var det. Men efter några lektioner blev det allt lättare. Efter någon månad började jag sedan på Triangelns trafikskola. Lat som jag var bokade jag nästan aldrig lektioner. Hade lekioner ungefär varanann månad, så jag förbättrades inte så värst mycket. Men efter nyår bestämde jag mig för att verkligen ta tag i min körning och bli klar med det. Efter en lektionen i mitten av april sa min lärare Urban till mig att han skulle boka teorin plus uppkörningen till mig. Jag kände mig inte alls beredd för att göra det, jag kände fortfarande som en nybörjare. Dagarna innan teoriprovet satt jag i skolan och pluggade hela tiden. Jag satt där varje dag i fyra timmar för att verkligen kunna det. Låter tråkigt, men det var rätt kul faktiskt eftersom det fanns en tjej som också skulle ha teori samma dag som jag och uppkörning samma dag som jag. Så vi peppade varandra hela tiden.

Torsdag den 30 april hade jag min teori. Min syster följde med mig dit och där inne var det andra människor som väntade på att få göra provet. Men innan vi skulle få göra provet var vi tvungna att ta foton för körkortet. Det var en kvinna som var inne i fotorummet men kände sig inte bekväm med stolen som man skulle sitta på, eftersom att det var för låg. Jag var snäll nog att hjälpa henne för att den skulle bli högre. Hon blev nöjd, men när fotoautomaten skulle precis ta foto ställde hon sig upp eftersom hon fortfarande inte var nöjd och vände ryggen mot kameran när den tog foto. Hon blev stressad och var upptagen med stolen då den tog ett till foto på hennes rygg. Sedan satte hon sig så gott hon kunde och fick ett konstigt foto. Jag tyckte synd om henne. Sedan var det dags för provet. Frågorna som kom på provet var liknande jag hade sett i skolan men andra var jag väldigt osäkra på. Jag vågade inte rätta mitt prov eftersom jag ville självklart inte bli underkänd. För att få godkänt måste man ha 52 och över det, under det är det underkänt. Jag fick exakt 52 poäng. Jag kunde knappt tro det, det var så skönt att man klarat det. Nu var det endast uppkörningen som väntade på måndagen.

Dagen jag hade min uppkörning hade jag en lektion innan uppkörningen. Jag var så nervös på den eftersom jag tänkte att jag inte skulle klara det. Jag hade också fått höra fråna min arbetskollegor att de blivit underkända av en man som heter Stellan. När jag väntade på läraren som skulle köra med mig, kom det en man fram tillslut som skulle köra med mig. Vi hälsade på varandra och han hette Stellan. Jag kunde inte låta bli att skratta eftersom det var så komiskt. När vi först satte oss i bilen var det rätt spänt, men sedan tänkte jag att jag skulle vara mig själv och bara snacka på. Så jag snackade med Stellan om olika saker, vad han skulle göra i sommar, vad han gjorde på valborg osv. Uppkörningen var extremt lätt och jag var inte ett dugg nervös. När vi var klara med uppkörningen sa Stellan att jag blivit godkänd. Jag blev faktiskt inte så glad, det var mest en lättnad. För nu slapp man alla lektioner och alla pengar man slösar på det. 
 
Körkort - 4 maj 2009

Cykelhörnan

Min första riktiga cykel jag fick i Sverige var en liten svart cykel som hetter Shark. Jag trodde jag var så grymt cool i den och förställde mig att jag var en haj som cyklade. Samma dag som mamma hade köpt den till mig skulle jag testa cykla ner för baken under bron vid Lugnet. Jag trodde då, eftersom jag var en haj att jag skulle klara det utan problem. Men cykelns hastighet blev allt snabbare och jag trillade tillslut med min cykel, pinsamt var det. Den fick lämnas in på lagning hos Cykelhörnan vid Röjsöstaden. Och ända sen dess har den varit min cykelaffär under alla dessa år. Lars och asiaten har hjälpt mig så många gånger när jag fått problem med min cykel och har varit en stor hjälp både för mig och för andra som har varit stammisar där. De vet och kan sin sak, de har cyklar av kvalitet och inte nog med det. Det är också billigt att fixa sin cykel där. Förra året tog asiaten farväl av butiken då han hade fått ett annat jobb. Lars stannade kvar men bestämde sig för att nu skulle han lägga ner butiken eftersom han jobbat där i 51 år och ska nu gå i pension. Detta lämnade han kvar vid sin affär. 
                             
Lars du ska själv ha tack för allt du har gjort. Du är en grym cykelfixare och det kommer aldrig finnas någon så duktig som du. Asiaten jag kommer inte ihåg ditt namn, men du ska också ha tack. Ni två var ett grymt team. Vet inte var jag ska hitta någon bra cykelfixare nu, när ni båda lagt av. Återigen tack för de här åren ni fixat mina cyklar.

Lugn och ro

                            

3 dagars festande har fått min kropp att bli sliten. Först i torsdags var det valborg och det var Ministry of Sound på Slagt som jag och Nathalie hade köpt biljetter till. När vi kom kändes det rätt drygt men efter ett tag när folk droppade in blev det roligare och musiken var riktigt grym mot slutet. Men Ministry of Sound var mycket bättre i Nantes, Frankrike. I fredags var jag först i Folkan med Signe plus andra vänner. Vi satt där en stund sedan blev jag och Signe sugna på mat och käkade på en indisk resturang. Mätta blev vi, men suget efter något sött var stort. Vi gick då sedan till Hemköp där vi köpte oss brownies samt en blåbärs krans. Detta åt vi hemma hos Signe efter vi hade städat hennes stökiga hem. Mot kvällen gick vi till Golden ( den sämsta puben ) sedan drog vi till KB ( som jag är trött på ). Den kvällen var faktiskt bra vilket jag aldrig förväntar mig längre på KB. Men de spelade 90:tals musik, lite modern 2000:tals musik. Ja, det var kul.

Igår jobbade jag till klockan elva eftersom Christian kom försent i en timme. Jag var lite trött med kände för att kunna gå ut, så jag drog hem till Annie där jag tvättade mina fötter och bytte strumpor sedan tog vi bussen till centralen för att sedan gå till Wonk. Och vi hade skit roligt. Människorna som var där var så flummiga och vi kunde inte låta bli att skratta åt de flesta. Men musiken fick oss också att bli glada. Efter Wonk gick vi till Max med Henrik, Richard och Erik. Men Erik och Richard drog. Vi som var kvar gick istället till Burger King för att käka, sedan drog vi hem. När jag och Annie låg i sängen för att sova däckade jag efter 10 sekunder och jag drömde om att jag var på 7-eleven och frågade om vi skulle sätta in maten i ungen. Det var helt sjukt för jag trodde jag var där på riktigt men sen insåg jag att jag låg i en säng.
Idag när vi vaknade kände jag mig så jädrans sliten, min kropp fy fan. Men nu mår jag bättre. Jag har vart och övningskört med pappa. Nu ska man väl bara lata sig hemma, men jag känner för att gå ut och träffa folk haha.

Ministry of Sound i Malmö