Melodifestivalen Sista Delfinal i Malmö



                                                         
  
Nu kommer allas blickar riktas mot Malmö eftersom det är sista delfinalen i Melodifestivalen här, som ska hållas inne på Malmö Arenan. Det har tagit några år sedan Malmö höll i en delfinal senast och det var 2004. Jämfört med sist det var delfinal här, har man lagt ner mycket mer pengar nu. Tex om man kollar på Stortorget bara där har man hängt upp en riktig stor diskokula mitt på torget och byggt ett stort tält där artister uppträder och en massa andra saker.

Artisterna som kommer att tävla ikväll är de här nedan

- Agnes
- Star Pilotes
- Susanne Alfengren
- Anna Sahlene  och Maria Haukass Storeng
- Thorleifs
- Sara Dawn Finer
- Next 3
- Malene Ernman

Det verkar vara ett väldigt tråkigt gäng.

- Svt 1 - kl.20.00


Dagen efter

Igår hade Nathalie sitt födelsedagskalas där hon bjöd på mat och hade bjudit en massa vänner. Maten i år blev någonting annat. För både förra året och året innan hade vi pastasallad som mat, det var såklart gott. Men det var väldigt roligt att det var exakt likadan. Nathalie tänkte överasska oss med någon annan mat och det blev tacos. Det var riktigt gott, men jag blev mätt efter bara en tacos. Det var trevligt hela kvällen, men jag var riktigt trött och satt mesta dels i soffan och tog det lugnt. Orsaken till varför jag var så trött var för att jag hade träning innan skolan klockan sex på morgonen. Vid halv 1 - 1 tiden gick jag in till Nathalies rum för att vila, där låg jag resten av kvällen tills alla hade gott förutom jag, Siri, Johan och Fredrik. Johan hade däckat och jag hade vaknat från min sömn. Jag gick in till köket för att göra te för tredje gången. För under kvällen hade mitt te förstörst. Mitt första te hällde Fredrik öl i och i det andra teet var det diskmedel i, så det var tredje gången gilt för att det skulle bli bra och det blev det. Som sagt hade Johan däckat och han sov väldigt djup. Jag började peta in ryska dockor i hans näsa och la läppglans på hans läppar. Vi började skratta jätte mycket och Siri tog foton. Efter det satte jag och Siri i vardagsrummet för att se porrfilmen som jag och Lili hade köpt till Nathalie. Porrfilmen var riktig dålig och skit seg samt var kvinnan och mannen vidriga. Så den stängde vi av. Klockan hade hunnit bli halv fyra och vi bestämde oss för att dra hemåt. Siri var riktig packad och det var också Johan som gick upp ur sängen men la sig på golvet för att vila. Jag och Siri hämtade våra cyklar och jag följde Siri hem därefter cyklade jag hem till mig själv.

Tack för igår Nathalie det var väldigt trevligt.

Plugg sova över

Vi har en massa läxor i skolan och arbeten som ska lämnas in. Ett av arbetena ska lämnas in på måndag och det är tillsammans med Hellen. Vi håller på med ett arbete om Burkina Faso, där vi ska skriva om landets situation och framtida planer för att göra det till ett bättre land. Jag och Hellen bestämde oss för att plugga igår och att hon kunde sova över hos mig eftersom vi skulle vara upp sent. Men vi la oss rätt tidigt klockan 11 och bestämde oss för att plugga på morgonen istället. Just nu tar Hellen en dusch och jag sitter här och söker efter information och framtida planer, men det finns inte så mycket jag hittar. När jag har hittat det mesta ( om jag hittar ) ska vi sätta oss nere i köket, käka frukost och skriva själva arbetet. Vi ska lyckas.


Bon Anniversaire


Måndag 23 februari

Den första i gänget att leva sitt sista år i tonåren är Nathalie. Hoppas du får ett riktigt roligt sista år som tonåring för sen är du 20 år och då är det bara 10 år kvar tills du är trettio och vi andra. Förutom Siri som kommer att vara 29 år när vi andra är trettio.

Min födelsedags hälsning till Nathalie via sms

- Nämen vem fyller år idag? Jo det är fittan själv hihi, pussy i like. Grattis min vänstra blyggläpp. Laav.


Trött som bara den

Nu har skolan börjat igen och jag har lovat mig själv att ta tag i skolan. Men jag är trött hela tiden och vill för det mesta bara sova. Det är nog för att vi hade lov nyss och man fortfarande är i den rutinen att vila sig. Nu är det 28 skoldagar kvar till Påsklovet och efter det är det endast 29 skoldagar kvar till studenten. Som ni vet, längtar jag som bara den. Men jag måste sluta räkna. Tiden kommer gå så sakta annars.

Igår när jag var påväg mot matsalen i skolan, såg jag en massa treor som stod vi en dörr och trängdes. Man kunde tydligen hämta sin studentmössa. Så jag åt rätt snabbt och ställde mig sedan i kön för att hämta min mössa. Efter en kort stund fick jag den. Mössan blev riktigt bra, precis som jag ville ha den. Jag tycker bara att det är lite för tidigt att få sin studentmössa. Nu kommer den bara ligga i mitt rum nån månad. Man borde ha fått den i maj, eftersom studenten är riktigt nära då.
Efter skolan gick jag till min körskola för att köra, det gick rätt hyffsat. Jag måste bara sluta säga oj. Det säger jag hela tiden när jag gör något litet fel. Och nu så har jag lovat min lärare att bli klar med min teori om tre veckor. Det kommer bli riktigt stressigt, eftersom jag också har en del i skolan att göra, plus mina simträningar. Men det ska lösa sig förhoppningsvis. Jag måste verkligen fixa mitt körkort nu snarast. Förra veckan gjorde jag halkan och en som också skulle göra det samtidigt som jag var Nina, min syster gamla klasskamrat. Vi hade riktigt roligt på halkan. Jag var lite nervös inför halkan eftersom man skulle sitta ensam i bilen. Men när man väl satte sig i den och började köra, var det riktigt roligt. Man kände sig så duktig eftersom man märkte att man kunde köra.

Nu till något annat ämne, angående Alla hjärtans dag. Den ros jag fick som jag inte visste vem som hade skickat den, har jag nu fått reda på vem det var. Jag loggade in på bilddagboken och såg att jag hade fått ett meddelande. En tjej hade skrivit till mig där hon skrev att det var hon som hade skickat rosen och att hon gick på samma skola som jag fast i ettan. Det var riktigt snällt av henne. En helt random person som inte känner mig skickar en ros till mig, tycker det är grymt snällt.

En spelande fiol

Finns spöken eller ej? Många tror att det inte finns men andra tror att det finns och jag är en av de. Jag tror inte att man bara försvinner efter döden utan ens själ finns kvar här på jorden för att se efter sina nära och kära. Spökhistorier får mig att rysa för jag blir riktig rädd. Ibland skrämmer jag upp mig själv genom att tro att någon stirrar på mig genom fönstret om jag kollar ut på nätterna. Låter dumt, men så är det.

Igår satt jag och Annie och kollade på tv, för det var en riktig bra tv kväll. Först var det en dokumentär på trean om en flicka som föddes utan ett ansikte, därefter var det efterlyst och sedan var det 500 - kilos dokumentären. En mycket bra tv kväll. Jag och Annie älskar dokumentärer. Medans vi satt där och kollade på tv käkade vi lite mackor. Det enda som hördes var när vi tuggade och ljudet från tv:n. Helt plötsligt kom det en ton från fiolen vi har uppsatt på väggen, bredvid en tavla på pappas farmor. Fiolen tillhörde farfar. Annie blev stum. Hon frågade mig om jag hörde det och det gjorde jag. Till en början blev jag rädd för Annie skrämde upp mig lite så jag fick gåshud. Sedan kom ett ljud igen från fiolen. Annie blev ännu mer rädd, nära att börja gråta och ville hem. Men jag sa sedan till Annie att instrument kan ge efter och ge ljud. Det betyder att de behöver stämmas. Annie lugnade sig, men det tog tid. Läskigt var det iallafall. Det kanske var ändå min gammal farmor som spelade en ton för att visa att hon var där.


Foton

Att titta på bilder är riktigt kul, speciellt gamla bilder då man kan minnas hur man hade det och hur roligt det var. Jag tar foton rätt ofta och alla foton är på datorn. Det är inte så kul att sitta och kolla på de när de är på datorn, därför har jag bestämt mig för att framkalla alla min foton och sätta in de i album. Tänk sen när man blir äldre då är det bara att ta fram sina album och kolla på alla galna bilder man tog. Min mamma och pappa har så sjukt många foton från när de var unga. Det är kul att se vad de har upplevt och vad de gjorde för galna saker med sina kompisar. Det är svårt att tro att mina föräldrar har vart lika gammal som jag och gjort en massa galna saker.

Här är foton på pappa Werner och mamma Marilou som unga.



De första fotona jag ska framkalla är foton från 2006 när vi var hemma hos Rebecka.




Städa

Damm finns överallt och det är störande. Här hemma såg jag dammtussar i de flesta hörn när jag vaknade, så jag var tvungen att göra något åt det. Jag började städa och fixade tvätten. Nu är hemmet rent och friskt. I mitt rum bytte jag ut min uppstoppade orm mot en annan uppstoppad orm. Jag bytte också lakan och vädrade mitt rum. Men nu finns det inget mer att göra så nu sitter jag bara här och är riktigt uttråkad. Jag har tänkt på vad jag ska göra idag och jag känner att jag hade velat käka semlor och nån god lunch. Ska ringa mina vänner och se om de kan tänka sig att göra semlor samt laga lite mat. Det hade vart trevligt.

Gårdagen

Tisdag 17 februari

Igår hade jag bestämt träff med Paulina. Hon skickade sms ungefär 12 och sa att hon var i Malmö för att klippas. Hon skulle blir klar vid halv två och undrade om jag kunde ses då. Och självklart kunde jag det, jag blev bara lite stressad eftersom jag fortfarande var klädd i shorts, linne och var rätt hemmastadd. Jag hoppade in i duschen och duschade snabbt, sedan gjorde jag mig i ordning. Klockan blev kvart över ett då jag cyklade in mot stan. På en bänk mitt på Gustav satt Paulina så jag gick dit. Vi började promenera och snackade en massa, men under vår konversation kände vi både att vi behövde mat, så jag föreslog Café 2000 som har jättegod pastasallad för endast 45 kronor. Det var Hellen som hade föreslagit att vi skulle äta där en gång, men jag var väldigt skeptiskt till det. Men efter jag hade ätit där, ändrades min åsikt. Det är nu ett av mina favorit ställen att käka på. Paulina tyckte att det var rätt dött att sitta där, eftersom den ligger lite off, så jag sa till henne att vi kunde ta med maten till Espresso House. Men hon tyckte att man inte kunde göra så. Jag sa till henne då att jag alltid gör det och att ingen bryr sig. Så vi gick dit och käkade, men köpte varsin dricka på Espresso House. Paulina blev också såld på pastasalladen och käkade den riktigt snabbt.

Gott folk - käka på Café 2000 ligger vid cykelstråket i Lugnet, Malmö.

Efter vi hade käkat visade jag henne alla pubar där jag och mina vänner brukar hänga. Efter en rätt lång promenad satte vi oss inne på Simrisbanvägen Café där vi både köpte varsin morotskaka som är så gudomlig och det tyckte också Paulina. Det blev en massa prat och det var trevligt. Jag tycker att det är rätt konstigt att våra konversationer flyter på så lätt fastän vi inte känner varandra så värst bra.
Efter en tid inne på caféet gick vi till Triangeln där vi mötte upp Lili och Annie. Vi vandrade runt i stan tills Paulina skulle ta tåget hem till Dalby.

Alla gick sedan hem till sig, men vi bestämde att vi skulle träffas senare under kvällen. Jag, Lili och Nathalie gick till Volym för att ta det lugnt och ha trevligt, vilket vi hade. Det var ett live band som spelade och den ena grupp medlemmen var min "polare" som är en gatumusikan. Musiken var riktig grym iallafall. Jag började sedan zooma in alla mina bilder så att Lili och Nathalie kunde gissa vad det var för nåt. På ett foto hade jag zoomat in Hellens hals, Nathalie trodde då att det var hon själv. Hm, Nathalie har höga tankar om sig själv att hon är brun. Efter nån timme skulle jag pissa, men jag började tänka på en kvinna som jag hade sett i stan som gick så jädrans roligt. Jag var tvungen att testa. Så jag började gå som henne och Lili och Nathalie började skratta jätte mycket, jag själv började gråta för det var så roligt. Denna kvinna gick som en orm ungefär, det är svårt att förklara, men fasen vad roligt det var.


Detta är jag

Vincent är social, har mycket energi, är galen, älskar att träffa både gammalt och nytt folk samt betyder solen mycket för honom, det får honom att bli riktigt glad.


Sportlovet är här

                                                                                                                                
     

Äntligen är det dags för ett skönt sportlov, där man ska bara njuta av varje stund. Jag känner att jag behöver vila min kropp för att ta nya tag i skolan när vi börjar igen om 1 vecka. Och när vi är tillbaka i skolan är det endast 59 skoldagar kvar till studenten, kan det bli bättre? Ah, det är helt ofattbart att det endast är 59 skoldagar kvar, det är sjukt faktiskt.
Men vad händer under lovet förutom att vila sin kropp? Det ska bli mys med sina vänner, förmodligen någon pub och så ska vi käka brunch nu till helgen. Blev tipsad av en bekant att det var riktigt nice med brunch. Så det ska jag och mina vänner testa på.

Just nu sitter jag här och är riktigt seg, funderar på att strax däcka i sängen och det ska jag göra. Har under kvällen spenderat min tid hemma hos Annie med Nathalie och Lili. Vi tog det lugnt och snackade. Sedan gick vi till Falafel Nr.1 och köpte oss en kebab för 35 spänn. Falafeln är som bäst här i Malmö och du får det för ett riktigt bra pris. Efter vi käkat drog vi till Hemköp för att köpa med oss lite sötsaker hem till Annie. Vi köpte Tom och Jerry kex, mjölk och jordgubbskräm som man brukade äta på fritids eller dagis. Men tyvär var inte Lili med och smaskade sig på detta utan hon gick hem efter hennes falafel. När klockan hade blivit 10 gick Nathalie hem. Jag stannade kvar för att se mitt och  Annies favoritprogram Skins på kanal 5. Och nu sitter jag här och segar som sagt, men ska nu däcka i min säng.

Oväntad inbjudan

Fredag 13 februari

Under hela eftermiddan igår var jag pepp på att gå ut. Men ju senare tiden blev, blev jag allt tröttare. Så jag gick upp i mitt rum för att vila mig en liten stund. När klockan blev 23.00 vaknade jag för att göra mig i ordning. Efter att ha borstat tänderna, fixat håret och tagit på sig kläder, cyklade jag in mot stan för att möta upp Nathalie. Vi hade pratat om att gå till Debaser men innan dess skulle vi sitta på Volym med Lili och Nathalies kompis Leo som dök upp efter ett tag och det gjorde också Annie. Som vanligt drar vi alltid när puben stänger och det är klockan 01.00. Under tiden inne på Volym berättade jag för de om en klubb vid namn Tom Boy inne på Bodoni. De hade gratis inträde, så vi tänkte att vi kunde se hur det var där. Utanför Bodoni kunde man se in och det verkade skit drygt men vad hade vi att förlora, det var ju gratis inträde. Tydligen var detta en gayklubb men det gjorde inget, klubb som klubb. Man fick inget riktigt grepp om musiken, antingen var det en riktig bra låt eller en riktig dålig låt. Efter ett tag drog Lili och Annie till KB. Nathalie ville också dit och frågade om jag inte kunde komma med. Men jag har bestämt att inte gå dit på ett tag. Samtidigt tyckte jag att det var onödigt att dra till KB när Bodoni ändå skulle stänga om 40 min klockan 03.00. Det var ju trots allt trevligt där. Nathalie bestämde sig för att också stanna då. De sista 20 min kom det riktigt bra låtar, det var så grymt. Under vårt dansade började vi dansa med två killar. När de stängde stod vi och pratade med den ena killen som vi hade dansat med. Han hette Daniel och bodde vid Nobeltorget. Han bjöd in oss hem till honom och det slutade med att vi hamnade hemma hos honom.Vi drack te och snackade bara, riktigt mysigt var det. Efter ett tag blev vi rätt sega så vi bestämde oss för att sova. Och där sov vi tills klockan nio imorse.


Hur många rosor fick du?



Då var det dags för Alla hjärtans dag igen. Egentligen är det imorgon, men eftersom det är lördag imorgon så firade vår skola Alla hjärtans dag idag. Som vanligt innan denna dag kan man skicka rosor till sina vänner på andra skolor. En ros kostar 20 kronor styck om jag inte har fel. Förra året skickade jag 4-5 rosor, men i år skickade jag ingen. Det är för att jag visste inte var man kunde köpa rosorna. För det ska vara någon på skolan som håller i det och har olika tider då man kan passa på att köpa rosor och skicka de. Som sagt skickade jag inga rosor i år, men jag fick däremot en ros från någon som inte har skickat en hälsning. Jag känner inte igen handstilen, så det blir svårt att lista ut vem det är ifrån. Men någon jag känner väl, måste det vara. Eller så är det kanske du?

En fikastund

När man vill gå ut och fika i Malmö föreslår man alltid Espresso House, Barista eller Coffehouse by George. Trevliga ställen och man träffar alltid någon man känner. Men det känns inte som ett riktigt café och kakorna smakar inte hembakade eftersom de är gjorde i fabrik och värms upp på plats. Därför föredrar jag hellre egenföretagare café. Det är mysigare stämmning och kakorna är riktigt goda.
I Frankrike, Nantes där jag och mina vänner bodde i 3 veckor fanns det bara egenföretagare café och deras kakor var gudomliga. Det var så jädrans gott. Jag köpte minst 2 kakor varje dag. När vi kom tillbaka till Sverige och när man skulle ut och fika hade inte kakorna samma karaktär. De saknade smaken av hembakat och att de bakats med kärlek. Om man ska äta riktigt goda kakor åk till Frankrike, men helst till underbara Nantes.

Överallt i Malmö ser man de stora café kedjorna Espresso House osv. Men det finns egenföretagre café men de ligger på lite gömda gator. Café Vinyl var gängets stammis café för två år sen. Men de stängde och efter en tid öppnade ett nytt café med en ny ägare. Nu har man upptäckt två nya, Café Grannen och Café Simrisbanvägen. Två sköna ställen att hänga på, men jag föredrar faktiskt Café Simrisbanvägen som ligger vid Möllan. Skönt folk, skön stämmning och makorna, kakorna är grymt goda.

Där satt man igår med Hellen för att snacka lite. Efter en stund där följde jag henne hem och gick sedan hem till Annie där jag stannade resten av kvällen. Vi passade på att röja Annies rum och gjorde det fint.

Foton nedan är från fikan med Hellen igår


Sen som alltid

För ett tag sen läste jag i sydvsvenskan om hur vintern var i Malmö under 40-talet. Det var snö ända upp till midjan och det var så pass mycket snö i Malmö att man var tvungen att kasta ner snön i kanalen. Med åren som har gått har det bara blivit mindre och mindre snö. Under 90-talet hade vi för det mesta snö under december månad och under julafton. Men nu, de senaste 5-6 åren har vi ( iallafall i Malmö ) ingen snö under december, den kommer alltid i februari. Och nu har den äntligen kommit. Jag älskar snö, men det blir så jobbigt efter ett tag. Eftersom det alltid är plus grader här nere smälter snön snabbt och blir slask.
Igår eftermiddag drog snön in över Malmö och det har snöat sedan dess. Hade inte förväntat mig någon snö i år och har därför inga vinter skor utan bara mina Converse. Man får använda två par strumpor för att hålla värmen.

Vad jag kommer ihåg har det inte snöat så här mycket sen februari 2007. Då snöade riktigt mycket och det var svin kallt. När jag kom hem hade vår ytterdörr blivit insnöad så jag var tvungen att gräva mig fram.


Här nedan är det foton från februari 2007

 

Vad spelas just nu?



Ibland hittar man en låt som blir en favorit för ett tag och den lyssnar man på hela tiden tills man har tröttnat på den. Just nu spelar jag den här låten hela tiden, dels för att man blir glad av den och för att den är så grymt skön. Men jag är mycket väl medveten om konsekvenserna om jag spelar den för mycket. Man får börja variera mellan sina låtar.

- The Starship - We built this city

Slutspurten

Igår bestämde jag mig för att ta tag i mina läxor och verkligen plugga. När jag kom hem satte jag mig i köket och började plugga engelska och jag satt där från klockan tre till klockan åtta. Jag orkade inte mer sen, det blev allt för mycket. Men nu är det en ny dag och jag ska fortsätta plugga nu, tills klockan blir tolv.


Omotiverad

Plugga, plugga och plugga. Vi har prov på tisdag, en svenska inlämmning vi skulle lämna in i torsdag, redovisning efter sporlovet. Har jag pluggat till något av detta?, nej. Jag orkar inte, är så trött på skolan och vill bara att det ska vara andra juni nu så att vi kan ta studenten. Jag sa till mig själv innan vi skulle börja skolan igen, att jag skulle fokusera för det är sista terminen. Men man orkar inte. Känner mig så omotiverad till att plugga. Jag ska försöka ta tag i detta och verkligen börja koncentra mig, det är ett måste.


Från bra till dåligt

Fredag 6 februari

Jag var verkligen pepp på att gå ut i fredags så jag och Lili träffades på möllan för att gå till någon av våra favorit pubar. Vi både tänkte att vi kunde försöka fixa plats inne på Metro igen eftersom att det gick så bra sist. Vi gick in och fullt med folk var det. Men vi trängde oss igenom folkmassan och kom tillslut till toan, där det fanns en bänk. Självklart hade vi inte tänkt att sitta där, men det var en mysig plats faktiskt. Vi gjorde ett nytt försök och gick tillbaka. På väg tillbaka började två tjejer packa ihop deras saker så vi slog till. Det roliga var att vi hade fått exakt samma platser som när vi för första gången fick platser inne på Metro. Efter en stund ville två tjejer byta plats med oss så att de kunde sitta där vi satt och så att vi kunde sitta i soffan med några andra personer. Självklart så bytte jag och Lili plats med de för vi tycker om att prata med nytt folk. Det var fyra killar som satt mittemot oss som var 28-29 år. Konstigt tyckte jag, för att jag har en bild av att när jag/gänget är 30 år kommer någon av oss att ha familj, barn och hela det köret. Men ingen av de här killarna hade det. Vi får se hur det blir när man själv är i den åldern. Det är ju bara om 10 år. 
Det var 30 minuter kvar innan alla pubar skulle stänga så vi drog till Volym. Alltid trevligt folk där inne och en skön atmosfär. Tiden rann iväg och sen var klockan ett, då det skulle stängas. Vi skulle till KB, men jag var faktiskt inte så pepp på KB denna kväll, jag ville upptäcka något nytt. Jag föreslog att vi kunde gå till Debaser och försöka komma in fastän det är 20 år. Vi ställde oss utanför Debaser bakom några tjejer, sedan öppnade vakterna dörren.  Vi var strax inne och fortfarande hade inte vakterna frågat efter leg. Tillslut var vi inne och skulle betala, men vi skulle ju till KB så vi vände om och gick. Vi kunde inte förstå att vi hade kommit in på Debaser utan att visa leg, det var riktigt skoj. Efter en liten runda på möllan och en liten väntan i kön till KB var vi äntligen inne för att ha kul. Men jag kände att jag hellre hade velat vara på Debaser än KB, men jag vet att Lili vill hellre vara på KB. Som vanligt träffa man många man känner, men musiken sög och Lili sprang runt hela tiden medans jag bara gick omkring och hade skit drygt. Så jag bestämde mig efter typ mer än en timme att dra. Lili stannade kvar och jag cyklade hem.

Jag har bestämt mig för att inte gå till KB på ett tag nu. Dels för att det är alltid samma musik, alltid samma folk där och det händer inget nytt. Jag behöver upptäcka nya ställen och nytt folk.

Helad

 

Måste bara säga att igår kväll hade jag nog en av de bästa bajsstunderna jag haft. Det var riktigt skönt, jag kände mig helad efteråt.

Dagen i korthet
- Hemma hos Annie
- Godis
- Promenad med Erik
- Helad efter ... ni vet vad.

Du var inte där jag trodde du var

- Var är det nu August bor?, frågade Annie.
- Han bor just nu i Thailand, sa Vincent. Men jag har för mig att han ska vara hemma nu eftersom det har gått tre   månader sen han åkte dit. Hmm, ska vi testa ringa honom och se om han är hemma?
- Ja det tycker jag vi ska göra, sa Annie exalterad.

Vincent knappar in August nummer och efter en kort stund börjar det ringa. En signal efter annan går.

- Jag tror inte att han kommer att  svara, sa Vincent med en rätt nedsatt röst.
- Hallå, tja det är August här, svarar det på andra sidan luren.

Vincent blir chockad att August svarar för det hade han inte förvänat sig.


- Vem är det?, frågar August.
- Det är Vincent, som jobbar på 7-eleven, vi festade tillsammans ... kommer du ihåg? sa Vincent frågande.
- Ja men självklart Vincent, allt bra? sa August med en positiv röst.
 

Därefter fortsatte samtalet en kort stund efter. Vincent frågade August hur allt hade varit i Thailand, men vad Vincent inte var beredd på att få höra var att August inte alls åkte till Thailand. Han hade bott i Stockholm de senaste tre månaderna. Annie och Vincent blev häpnande att få höra detta.

Ni undrar förmodligen vem August är nu, så jag ska berätta lite kort om honom. Han jobbade innan på Kastrup och brukade komma in på 7-eleven för att handla. Vi pratade emellanåt när han kom in på 7-eleven. I Augusti var det dags för Möllevångsfestivalen och inne på Folkan ( Folkets Park ) träffade jag på August. Det blev en massa snack och sedan hängde vi resten av kvällen vid Rundan ( Rondellen i Möllan ) med hans vänner och mina vänner. Vi bytte nummer för att kanske hänga nån dag. En dag berättade han att han skulle flytta till Kivik för att plocka äpplen och sedan flytta till Thailand och stanna där i tre månader. Vi har inte snackat sen han flyttade. Och jag har alltid trott att han har varit i Thailand, men som vi fick reda på blev det inte av så han flyttade till Stockholm istället och har tänkt att stanna där en månad till.


Fika i grannstaden Lund

  

Onsdag 4 februari

Förra året lärde jag känna Karl-Johan och det flöt på när vi umgicks. Jag började också lära känna Paulina som jag tydligen kände när jag var mindre. Hon var den lilla flickan som brukade vara hemma hos min barndoms kompis Andre och leka. Efter ett tag slutade vi prata med varandra, men nu några månader senare har vi åter tagit upp kontakten och bestämde för att fika i Lund. Jag hade tagit tåget till Lund och sedan promenerat till Spyken skolan där jag mötte upp Kalle ( Karl-Johan ) och Paulina. De hade en annan vän med sig som skulle med och fika och det var Carolina, en trevlig tjej. Vi lämnade skolan och gick in mot stan där Kalle skulle leta efter mössor och lampor som hans mamma hade tvingat honom till att köpa. Efter ett tag hittade han ett par mössor han gillade som han sedan köpte. Jag började känna att jag behövde käka så vi gick in till Saluhallen och köpte mat. Det blev inte en så lång träff, men det var lagom. Vi satt resten av tiden inne i Saluhallen och snackade bara. Vi pratade om att de kanske skulle komma till Malmö på lördag. Enligt Paulina kommer de att komma, men jag vet hur de snackar. När de försöker bestämma något blir det aldrig av. Efter 2 timmar i Lund började vi bli sega och drog oss hemåt. Carolina cyklade hem, Paulina och Kalle tog bussen hem till Dalby och jag tog tåget hem till Malmö.

När jag kom hem hade jag tänkt mig att plugga, men jag var så sjukt trött och var riktigt omotiverad till att plugga. Jag satte mig framför tv och kollade på en dokumentär som handlade om sjukligt överviktiga människor i USA. Det var helt sjukt de vägde mellan 250-400 kg. Hur kan man väga så mycket? Jag förstår verkligen inte. Men jag tycker faktiskt inte synd om de, för det är de själva som har ätit sig till det vad de är. De sitter i sina sänger och klagar på att de är tjocka, men ändå så ringer de fast food resturanger för att få hem levererd mat. Gör någonting åt det än att sitta och klaga. Jag blir så irriterad. En person hade suttit i sin säng i 4 år eftersom att han inte kunnat röra sig på grund av hans övervikt. Jag kan inte ens tänka mig hur det är att sitta i sin säng i 4 år det är helt utanför min värld.

 Jag som brukar säga att jag är tjock, jag menar verkligen inte det.


En ute kväll


  

Den 14 augusti 2008 var jag på pub med de här vännerna. Om ni undrar vad det är jag har på mina tänder är det min tandställning som jag hade då.


Håll dig på din sida

                                     



Vi har höger regel här i Sverige och då ska man följa det. Men vissa förstår tydligen inte det som t.ex. idag när jag cyklade hem från simmningen. Vinden var stark och det var motvind hela vägen hem. Motvind är något jag inte gillar för man blir trött och ibland svettig för man får kämpa som bara den om det är riktigt starka vindar vilket det kan vara här i Malmö. Jag var alldeles strax hemma och hade bara ungefär 200-300 m kvar till mitt hem. Framför mig cyklar en långsam kvinna på vänster sida där jag hade tänkt cykla om och det gjorde jag men jag trillade nästan över gatukanten och det gjorde mig irriterad. Så jag cyklade lite snabbare framför denna kvinna. Eftersom det var motvind tänkte jag att hon skulle få tillbaka, så jag reste mig och släppte mig en lång en. Hoppas hon fick känna det hon förtjäna.

Allt bra tillslut

I lördags hade jag och Lili bestämt att vi skulle ut på Wonk efter jag hade jobbat. Jag var helt taggad på att gå ut med Lili eftersom vi inte gick ut på fredan. Min arbetsdag var slut och jag skyndade mig för att ta 16 över tåget från Kastrup. Strax innan tåget stanna i Svågetorp ringde Lili och sa att hon inte orkade för hon inte mådde bra. Visst det kan jag godkänna men jag blev bara så lack eftersom det har hänt andra lördagar då man inte har orkat för man var ute dagen innan. De sista 10 minuter på tåget satt jag och var rätt irriterad. Vad skulle man göra nu? Kvällen var helt förstörd. Framme på Malmö central cyklade jag hem, lämnade min arbetströja och bytte kläder. Jag ville verkligen till Wonk så jag cyklade dit utan något sällskap. Efter 15 min var jag utanför St: Petri kyrka för att låsa min cykel. Jag stod en liten stund och tänkte på om jag verkligen skulle gå in till Wonk. Mina funderingar fick mig att ringa Sofia för att se vad hon gjorde. Hon svarade och sa att hon skulle till Deep med några polare och att jag kunde hänga med. Jag var väldigt skeptiskt för sist jag var på Deep var jag där inne i 10 min för det var riktigt dåligt. Men Sofia övertygade mig att komma så jag cyklade till Möllan för att träffa upp de andra. Efter en liten kall promenad kom vi fram till Deep som hade en utomhus diskokula som lyste upp hela gatan. På väg in frågade jag några personer om de visste vad det var för musik och de sa att det var House. Jag blev riktigt glad för jag älskar House och kvällen blev riktig bra tillslut med en massa galen dans med Carla som gick i samma skola som jag på högstadiet.

Måste bara påpeka en liten negativ sak med lördags kvällen. Jag såg en stor skillnad på hur svenskar och fransmän dansar till House. Svenskar är så dryga och gungar från vänstra benet till det högra benet medans fransmännen är så jädrans grymma, de ger verkligen allt och vissa dansar tektonik och är helt galna. Att stå där bland alla tråkiga svenskar fick mig att sakna Nantes och LC Club.