Vilken lättnad

Jag och mattematik har aldrig riktigt passat ihop. I högstadiet klarade jag inte ett enda prov om jag minns rätt, kanske två bara och ändå fick jag betyg G. I gymnasiet hade jag tur att jag fick G i Matte A. Jag var tvungen att klara det nationella provet för att få G och det gjorde jag. I matte B gick det dessvärre sämre. Jag hade klarat 1 av 3 prov vi hade med läraren och på nationella fick jag IG. Jag fick gå sommarskola som varade i två veckor och det var riktigt roligt. Man lärde sig en massa på de två veckorna men ändå fick jag IG när vi hade slut prov. Jag anmälde mig till extra matte lektioner i skolan men gick väldigt sällan på de och fick alltså IG där med. Kanske är det för att jag inte anstränger mig tillräckligt eller så är det för att det funkar bara inte. Ibland har jag verkligen försökt att ge det en chans men blivit så trött på det för det är så sjukt drygt. Men igår när jag satt i köket och käkade, så tänkte jag på hur alla mattelektioner var. I högstadiet snackade jag en massa med Annie och vi gjorde inte ett skit på lektioner. Vi rotade i hennes väska och hittade roliga saker. Men vi hade en riktigt rolig lärarkandidat som man knappt kunde ta på allvar. Hon hade en genomgång och skulle rita ett rakt streck på tavlan. Men blev det ett rakt streck? Nej, det blev det inte. Riktigt roligt var det. I gymnasiet var det som att vi tävlade vem som hade flest IG:n för de flesta i klassen sög på matte, verkligen sög. Medans jag tänkte på allt vi gjort på lektionerna och hur tråkigt det varit. Samt att man så många gånger suttit vid sin bänk och bara hoppats på att lektionen ska ta slut, kom jag på att jag aldrig mer kommer att få uppleva det mer. Aldrig mer kommer jag få räkna ner tiden, aldrig mer kommer jag bli så lycklig när läraren säger att nu är lektionen slut, aldrig mer kommer jag få ett IG i matte. Jag kände en sjukt stor lättnad att man slipper det ämnet som man hatat allra mest under sina skolår.

Reaktionen är alltid den samma

Nu börjar sommaren glida mot sitt slut. När solen går ner tidigare och att det börjar bli kallare om nätterna och man blir tvungen att använda en tjock tröja för att hålla sig varm. Man förbereder sig inför hösten och sedan vinter. Det börjar säljsas höst kläder i affärerna och alla sommarkläder är på rea. Man har vant sig vid att solen är uppe till elva på kvällen men nu går ner vid sju tiden istället och så säger man: "fan vad sjukt att solen är redan nere". Den meningen säger man alltid varje år när det blir höst. Man längtar hela tiden efter sommaren som kommer. Och när våren slagit in, då blommorna börjar blomma, solen är uppe en aning längre säger man alltid:" fan vad sjukt att solen är uppe så här sent". Och när sommaren är här tänker man att det är helt sjukt att solen är uppe till 11 på kvällen. Man blir lycklig. År in och år ut har man alltid samma reaktion på årstiderna, man blir alltid lika chockad och ändå upplever man detta hela tiden. Som nu, jag längtar redan till nästa års sommar och jag vet att när det är oktober kommer jag bli chockad att solen är nere vid sju, fast jag har upplevt det i 19 år.


Trött men ändå kvar

Klockan har hunnit bli fem över halv två på natten och här sitter jag vid datorn. Finns det något att göra? Nej. Men varför sitter man kvar? Det frågar man säg och jag vet inte riktigt. Jag har velat dra till sängs i över en timme nu men här sitter jag än och pratar inte med någon. Det finns inte heller något speciellt jag kollar på. Tittar på några bilder på facebook, loggar ut därifrån sen efter 10 min då loggar man in igen för att kolla om något nytt har hänt vilket det inte har. Och så forsätter man hela tiden tills man inser att klockan har blivit ganska mycket. Det här inlägget kunde jag ha sluppit skriva och vart i sängen för 5 min sen, men här fortsätter jag att skriva detta inlägget. Varför? Jo, för att jag känner att nu när jag påbörjat det så måste det avslutas. Och det gör det nu. God natt.


En lugn kväll

Längsen man satte sig ner framför tv:n och bara tog det lugnt med sina vänner. Det är det vi ska göra ikväll och titta på förmodligen en skräck film. Men vilken det blir vet vi ännu inte. Vad finns det för bra skräck filmer? Känns som att jag har sett de flesta bra. Hmm ...
Men ikväll blir det inget chips och godis, vi har fått nog av allt skit vi har käkat så det kommer bli en nyttig kväll med vatten om inte juice kanske. Är rätt sugen på en fruktsallad det hade suttit riktigt bra, smaken av färska frukter det påminner om en härlig sommardag. Men orka handla en massa frukt, det får bli en annan dag.


Farväl

Du har funnits i famijen ett bra tag nu och med tiden har du åldrats fastän du ändå alltid sett väldigt bra ut. Du har varit med om mycket och och kört långa sträckor. Du hjälpte mig med mitt körkort och du fick en skada när jag råkade krocka på en parkering med dig men efter reperationen blev du lika fin igen. Mitsubishi Galant du var den bästa bilen vi haft och du ska ha tack för alla år vi har haft med dig. Inom bil branschen har du blivit mindra värd och därför har vi varit tvungna att byta ut dig mot en nyare bil. Men för oss kommer du alltid vara värd mycket.

Mitsubishi Galant
krockad





Den nya bilen, Mitsubishi Outlander


Festivalen slut och folk börjar skolan

Nu var Malmö festivalen slut ännu en gång. Hur var den i år då?  Enligt mig, den sämsta någonsin faktiskt. Att marknadstånden var i Lugnet istället för på gågatan var inte alls lyckat. Att Mölleplatsen flyttades till Folkan var inte heller så lyckat. Eftersom vissa konserter var inomhus och tillslut blev det för mycket folk att man inte kunde komma in. Synd att det blev inte så bra när man ir år firade 25 års jubileum. Nu är det bara att vänta tills nästa år och hoppas att det blir bättre. Men de som arrangerar festivalen har några andra projekt på gång och då har man tänkt att göra en veckas festival till endast en helg, att det ska kosta att komma in på festival området samt att en massa matförsäljning ska bort. Vad är då meningen med festivalen?  Det är inte säkert att det blir av, men det är saker de tänkt att göra på festivaler framöver, vilket är dåligt. Men något annat som är bra är att festivalen ska bli mer miljömedveten och att man ska börja handla in närproducerade varor. 

Årets festival är också den första någonsin på 12 år då man kunnat gå på hela festivalen utan att tänka på att man ska till skolan dagen därpå. Det är skumt att se alla elever gå tillbaka till skolan man dras nästan med och vill själv gå till skolan. När det är sommarlov har man aldrig riktigt koll på vilken veckodag det är, men när man börjar skolan får man koll på veckodagarna. Men nu när man inte börjar skolan känns det fortfarande sommarlov och ibland undrar man vilken veckodag det är, det är riktigt skumt. Jag vet inte ens vad det är för dag idag, helt seriöst. Nej, nej ... nu kom jag på det. Det är söndag väl?
 

Bilder från konserten med Yann Tiersen





Sthlm i bilder

I ett annat inlägg skrev jag att jag skulle lägga upp från Stockholm, så nu när jag har inget bättre för mig hade jag tänkt att göra det. Har en massa bilder men har bara laddat upp slumpmässigt och försökt att sammanfatta hela resan utifrån bilderna. Fast pride bilderna har jag inte lagt in eftersom de är så många. De får komma i ett helt annat inlägg en annan dag när jag orkar. Bilderna kommer iallafall i rätt ordning från första dan till sista dan. Den sista bilder slutar med en kvinna och hon får avsluta hela resan för hon var den sista vi skrattade åt när vi åkte hem från Stockholm. Vad är det hon egentligen har på sitt huvud? Det roliga var att hon verkligen var bekväm i det och tänkte att detta var inte alls konstigt. Hoppas det blir fler Stockholms resor för det är gött där.




    











Lunarstorm

När Lunarstorm var det stället alla hängde på, skrev jag en massa dagboks inlägg som uppskattades av många fastän jag skrev endast om mig och mina närmaste vänner om vad vi hade hittat på och en massa interna skämt. Med tiden blev Lunarstorm mer trist och tillslut tyckte folk att det var pinsamt att ha kvar sin lunar och tog därför bort den, men jag är glad att jag har kvar min eftersom att jag kan logga in och läsa min dagboks inlägg som jag skrev 2004 eller från ett annat år. Man hade ett helt annat sätt att skriva på. Då när man skrev med smileysar bland texten och skrattade mellan raderna. Jag berättade alltid varje detajl som hände och så skrev jag alltid långa inlägg. Jag skrev väldigt fucked up också att jag själv inte kan förstå att jag skrev så, skrattar så mycket åt det. Tänkte lägga upp ett gammalt inlägg här som jag skrev fredagen den 27 oktober 2006 klockan 14.11 (jag kommer inte ihåg datumet och hela köret om ni tror det, det står på inlägget)

Inlägget döpte jag till Café Vinyl eftersom jag och Lili hängde där den dagen, ett café som vi brukade alltid hänga på tills det blev dålig.


Haj


Igår var jag med Bo ... och Lili som kom lite senare hahaha =D Jag träffade Bo kl.16.40 vid Kungsgatan, jag kom cyklandes precis när bussen kom körandes haha det var helt bra timeing ;P ( vet inte om det stavas så ) ;P Han kom av bussen och såg jag hans ansikte ... sen såg man hela hans kropp och han hade en skit lång jacka haha =D men det passade honom ;P Vi gick mot Hansa där vi skulle träffa Lilil, men Bo blev sugen på caffe så vi gick till brons kiosk. =D han som jobbade där inne skulle nog diska och han hade glömt att stänga av vattnet, så det rann nästan över, det var på väg att rinna över ... men Bo var så snäll att säga till ;P fan vad roligt om inte han hade sagt till hahaha =D Vi gick mot Café Vinyl för att Bo tyckte det skulle vara mysigare där och det var det =D Men Lili fick damp hon var utanför Hansa och ringde oss och frågade vart FAN vi var haha =D ;P jag sa vi var med Café Vinyl, hon fick damp och kom dit. Men vi blev sams vi kramades och jag av henne pussar =D ( puss på dig Lili ) hahaha =D Inne på Café Vinyl träffade Bo sina kompisar och jag och Lili träffade ... INGEN hahaha =D så vi fick börja ta kontakt med folk och det gjorde vi - det är vår specialitet ;P Vi började prata med Stefan, han sa hans efternamn men kommer inte ihåg det ;P Han var 19 år och han var "vuxen" som han sa att han var ;P Han var faktiskt trevlig, han tyckte också vi var trevliga, men väldigt barnsliga. Jag och Lili sa att man ska vara barn så länge man kan och inte leka vuxen fast man inte är det ;P Man ska kunna vara flumig ... okej vi är det hela tiden, men SO WHAT!? hahaha =D =D Stefan ville inte träffa sina kompisar och sa att han var högst upp i Slagthuset när dem ringde. Han orkade inte gå ner. Fan vad taskig han var ;P han satt inne på Café Vinyl den lögnaren. Dan kom in med sitt Rasta Man hair, han satte sig vid vårt bord för att han och Stefan är kompisar. Han tyckte jag och Lili var skit roliga, men han ansträngde sig helt mycket för att inte flabba för våra skämt är så jävla torra hahaha =D Jag berättade för Lili om vad Saman hade sagt om att man borde vara hårig i norden, men inte i mellanöstern för att det är kallt här och kallt där nere. Så sa Lili, men vad heter den sjukdomen när man har skit mycket hår - så sa jag: " DU ÄR HÅRIG" HAHAHAHAHA JAG OCH LILI DOG HAHAHAHAHA FY FAN VAD DET VAR SKOJ HAHAHAHA =D =D =D Bo bara kollade på oss och sa - I DONT KNOW YOU! hahaha, sån madda ;P skäms över oss ( men det gjorde han inte ) ;P Vid kvart i 8 tiden var Lili tvungen att gå hem och jag hade flyttat mig från Stefan och Dan för jag kunde inte sitta ensam kvar med dem haha, så jag flyttade mig till Bo och hans kompis Diddi. Jag är van med att Matthew och hans kompisar pratar engelska, det stör mig inte. Det stör mig inte heller när andra pratar det, men Bo och Diddi snackade engelska och jag bara WHY? hahahaha I dont understand, klart det är kul att snacka engelska, men ja ... hahaha never mind =D Klockan åtta gick jag, Bo och Diddi till bussen och sa Hej då. Bo skulle springa till bussen då han tappade sin MP3 ... men jag hann ikapp honom så att han fick den med sig (=

Idag är det första dagen av lovet =D det är riktigt skönt att vi inte någon skola =D idag ska jag träna för jag har inte tränat sen förra veckan i måndags, jag ska säga till mina tränare idag att jag ska sluta simma )= fan vad sorgligt. Men jag kommer inte bli lika "aktiv" som jag var innan. Jag tränade varje dag innan och det var skit skoj. Det är fortfarande kul att simma, men jag orkar bara inte. Shit jag har simmat i 6 år, men vad gör man nu, okej jag tränar inte alls, men aw fan vad sorgligt. Sum sim - 2003/sommar, 2003/vinter - 3:a i Sverige och 2004/ sommar - 3:a i Sverige ... efter Sum Sim i Köping slutade jag träna lika mycket, för skolan jag hade dåliga betyg. Aja ...fan vill jag sluta? jag är så osäker, jag vill bli bra, men då kommer jag inte ha någon kontakt med mina kompisar typ. Man träffar aldrig dem, det är bara träning och skola som gäller då. Men bajs får se ... men det lutar mot att sluta ;P Ha det bäst alla =D



Vincent

Bild på mig och Annie från 2006


Malmö Festivalen - 25 år


Sveriges äldsta stadsfestival firar 25 år idag och är Europas femtonde största stadsfestival. Festivalen har förändras rätt mycket med åren och det har den gjort både negativt och positivt. Det negativa är att raditionella saker som drakbåtarna som tävlade i kanalen försvann för några år sen och Mölleplatsen som försvinner i år, där många bra utländska men också svenska artister spela samt att årets fesival känns mycket mindre än vad det brukar göra. Men annars har festivalen sin speciella anda. Den kulturella anda som visar att Malmö är en kultur stad med en massa internationella slag. Det roliga med festivalen är att det finns bra band men mest att det finns en massa mat från världens alla hörn. Jag älskar mat och därför är det en självklarhet att jag föredrar maten mest. Det finns allt från danska smörrebröd till afrikansk mat. Det finns så mycket folk under festivalen att man undrar var alla kommer ifrån för efter festivalen blir det så tomt och då känns Malmö som en liten by. Att det är mycket folk är roligt för man träffar på en massa skumma människor men det kan också vara jobbigt för att det blir så trångt på gatorna. Och däribland hittar man en massa snorungar som springer runt och sprejar någon sorts gele eller skum.

Men bortsätt från snorungar och att det är trång är Malmö Festivalen värt ett besök och framförallt, är det gratis. 

Festivalen håller på från den 14 augusti till den 21 augusti

Utekvällen

Jag brukar säga att jag inte dricker. Men när jag säger det menar jag att jag inte super ner mig som vissa gör. Men visst dricker jag, men då handlar det om max två cider och inget mer, för jag brukar få ont i magen. Men om jag inte får det blir det några tequila shot. Som det blev nu i onsdags när vi drog ut till Babel. Hellen har ju introducerat oss till Azele som är en billig pub. Vi drog dit innan vi gick till Babel. Inne på puben köpte vi shot efter shot och tillslut hamnade vi på 8 stycken. Vi gick från att vara en aning normala till att bli lite galna. Jag fick för mig att det skulle vara rent vid vårt bord och jag började städa det och ställa upp alla shotglas jätte fint med en citron bit i varje glas. Jag kände mig jätte nöjd för det såg fint ut. Jag ville framstå som en bra kund för de som jobbade där och de blev nog glada att det såg så fint ut. Efter min städning drog vi till Babel. Det första jag gjorde inne på Babel var att köpa en cider. De hade bara husets cider så det fick bli det. Jag drack den och jag sa till Nathalie att den smakade piss. Jag var tvungen att dricka upp den för jag hade köpt den. Medans jag drack den fortsatte jag att klaga på hur äcklig den var och när jag var klar, ja då ville jag köpa en ny. Och än en gång började jag om på nytt om hur äckligt den smakade. Det blev en väldigt kärleksfull kväll. För när jag träffade folk jag kände berättade jag för de om hur mycket jag gillade de och hur söta de var och så pussade jag de på kinderna. Nathalie skrattade bara. Kvällen var riktigt rolig och musiken var på topp. När man är packad gör man konstiga saker, men fastän jag var packad visste jag om vad jag gjorde. Inne på toan fanns det pissoarer precis bredvid handvasken där stod en kille och pissade bredvid mig när jag tvättade händerna. Jag fick för mig att jag skulle kasta kallt vatten på hans kön och helt plötsligt började jag stänka lite vatten på honom. Han blev inte sur utan började en konversation med mig och skrattade lite. Jag skrattade och gick ut. Utanför toan stod Nathalie och väntade på mig för att vi skulle dansa. Hela kvällen var riktigt rolig, men nu ska jag återgå till max två cider när jag går ut. För jag räknade hur mycket jag hade slösat och jag slösade 427 spänn vilket är väldigt mycket för mig. Jag slösar som max 100 spänn när jag går ut annars.

Intar dansgolvet

Nu är det en ny onsdag och äntligen blir det utekväll på Babel. Mitt och Nathalies favorit ställe. Vi har inte kunnat dansa tillsammans på länge eftersom jag har varit borta ett tag nu. Men nu ska vi tillbaka på dansgolvet och ge järnet. Ikväll ska vi svettas och bränna en massa kalorier och efter Babel blir det nog något litet käk på Statoil som vi brukar göra. När jag sa att vi ska svettas, kommer vi inte att anstränga oss för att svettas för det går inte på Babel. Så fort man kommer in genom dörrarna börjar man svettas. Det är så fruktansvärt kvavt och varmt där inne så att det inte finns. Värst var det när det var Michael Jackson tribute, fy bövelen vad det var svettigt. Det fanns knappt någon luft och folk gick tidigare eftersom de klarade inte av värmen, men jag och Nathalie sket it det och stannade till slutet. En riktigt bra natt var det.

Här finns ett videoklipp från Babel, Hawaii som klubben heter på onsdagar. Vid 1 minut och 7 sekunder ser man mig och Nathalie dansa loss.


Dags för träning

En veckas semester i Stockholm och fem dagars semester i Örebro och Linköping, trevligt har det varit med en massa mat. Och det har fått sina konsekvenser. Man känner sig så uppblåst och otränad. Nu blir det nya tag, jag ska fan ta och börja träna ordentligt nu och äta rätt. Nu är det slut med alla sötsaker och annat skit. Men man kanske ska börja med träningen om 1 vecka istället, för nu på fredag börjar Malmö Festivalen och då kan det vara lite svårt att motstå allt gott man kan köpa. Hmm ... får ser hur jag ska göra. Men träning det ska det banne mig bli mer av.


Tillbaka i stan

Då var Stockholms veckan slut och nu var man hemma i kära Malmö igen. Har man saknat det? Ja, det har man. Dagen innan vi skulle åka hem såg jag och Annie en serie om svenska språket inspelat i Malmö, det fick oss att sakna Malmö. Men nu när man väl är tillbaka saknar man inte det så mycket. Min semester är inte slut än och jag har kvar saker att göra som att åka till Örebro och Linköping som kommer att ske imorgon. Annie ska förmodligen sover över hos mig idag sen bilar vi upp med mina föräldrar till Örebro. I Örebro hittar man min pappas morbror och hans fru som vi ska träffa och i Linköping hittar vi en vän till familjen.

Stockholms resan var väldigt trevligt och vi hängde i Pride park, där vi tärffade en massa folk bland annat några glada personer från Göteborg/Borås men också Amir som skriver gaybloggen. Det var skumt att träffa honom på riktigt och sen fick Annie träffa sin älskade Kissie. Själv var jag inte med när hon träffade henne den dagen, men jag klarar mig bra utan det. De första dagarna spenderades i skärgården och resten av veckan spenderade vi i innerstan. Det blev klubbande på gayklubb och fikor samt en shopping runda. Pengarna bara försvann och jag blev chockad av att det var så dyrt i Stockholm. En sallad kostar 88 spänn, medans i Malmö 45 spänn. Vad ska man mer berätta om Stockholm? Jo, att pride paraden var grymt rolig och att Stockholm är en riktigt fin stad. Nu får bilderna göra sitt. (Men pallar bara ladda upp två än så länge)