Vad fan alltså

Min syster visade mig nyss en tjej som videobloggar. Hahaha, detta är fan det sjukaste inom videobloggar jag har varit med om förutom "Emo Girl - Birds are dying". Den här tjejen kan ju fan inte snacka. Vad håller hon på med? Och så filmar hon sig genom en spegel. Haha, nej detta är för roligt. Ska kolla in fler dumma inlägg med henne nu.

http://amandavardet.blogg.se/


Ännu en resa

Snart ska man iväg på ännu en resa. Men den här gången blir det inte utanför Sverige. Nu blir det av mot huvudstaden, Stockholm. Dit har Mania flyttat för att plugga i tre år. Så jag och Hellen tänkte åka upp och hälsa på henne. Vet inte riktigt hur många dagar det blir. Men max en vecka iallafall. Det ska bli trevligt. Men jag orkar inte vädret där uppe. Det kommer säkerligen vara jätte kallt och det gillar vi inte. Jag fryser redan som fan här nere i Malmö. Tror inte det blir några fler resor efter Stockholm. Sen är det bara att vänta tills januari då jag flyttar till Barcelona, fan vad sjukt!


Inget bättre för sig

Satt nyss och kollade igenom mina kommentarer jag har fått under den tiden jag har haft blogg. Vissa har skrivit att inlägg är bra andra försöker få sin blogg hörd och andra skriver bara så onödiga saker. En skriver du är bög och en annan skriver du är en massiv bög. Jag bara tänker okej vad är det de vill ha sagt? Varför måste man behöva säga det till någon som redan vet om det. Den person som skrev att jag är en massiv bög, är bara så jävla skrattretande. Vad fan är en massiv bög? Haha, jag tycker det låter sjukt roligt iallafall. Jag bryr mig inte ett dugg att folk skriver sånt, men jag förstår bara inte hur man orkar. Vad är det man får ut av det? Eller om man går i stan så hör man någon säga högt, bög. Man bara tänker vilka idioter. Ska jag gå runt och säga till varje blatte i stan, ey blatte! Nej, för det ska jag inte. Det är ju så onödigt. Men det värsta är att de som säger skällsord vågar bara säga det genom internet eller när de är i gäng med sina polare. Men när de sedan är ensam då håller de käft. Ah, vilka töntar.

Minns en gång när jag satt med min vän Siri på en parkbänk. Så kom två killar fram till oss och frågade om vi hade en tändare, vi sa nej. Då gick de från oss och efter de sa de bög. Jag sa då bög till dig själv. De båda killarna kom tillbaka och började kaxa sig. De sa, vad fan kalla du oss? Och så slog de mig i huvudet. Jag bara satt där och kollade på de och tänkte vilka idioter. Om de kallar mig bög, varför kan inte jag kalla de det? Usch, blir bara så trött på sånna personer.


Ta mig tillbaka till 90-talet

Det började med att jag satt och lyssnade på olika låtar igår på youtube. Helt plötsligt fick jag en längtan tillbaka till 90-talet. Jag började leta upp gamla låtar som man lyssnade på när man var liten. Jag hittade en massa låtar med Spice Girls, Lutricia McNeal, Robyn, Paradisio, Backstreet Boys med flera. Alla minnen kom tillbaka. 90-talet var så glatt och man försökte vara så modern. Kläderna var så strikta, rena och väldigt enkla och frisyrerna var kortklippta. Det känns som att under 90-talet var man verkligen ett barn och man var så barnslig precis som man ska vara när man är barn. Ibland undrar jag hur dagens barn har det. Vem har de som idoler? Finns det någon speciell leksak som alla ska ha? Men det känns som om de varken har någon idol eller någon speciellt leksak. Artister är inte lika stora på samma sätt som de var innan. Man köpte alltid OKEJ tidningarna för att få affischer på sina idoler. Man hade sina väggar fulla med affischer. Och för att lyssna på musik var man tvungen att köpa deras skivor eller singlar. Minns ni hur populärt singlar var när man var liten? När man endast ville ha den mest kända låten av en artist, ja då köpte man deras singel. Artister idag blir inte lika promotade som innan. Nu är det ju bara att ladda ner deras skivor eller att söka på youtube. Det är lite synd. Jag saknar den tiden då musik var så stort, det hade en annan betydelse. När man sätter på en gammal dänga och börjar höra melodin början man smått sjunga med. Att man fortfarande kan plocka fram texterna från ingenstans är helt otroligt.

Nu när jag sitter och skriver detta lyssnar jag på Robyn - Show me love. Jag får en massa bilder i huvudet när man var liten. När man var ute på skolgården och spelade kulor, pokémon och lazercaps (pogg som andra kallar det). Vad skulle man med alla kulor till? Vad var meningen med att samla på olika sorters kulor? Haha, roligt var det iallafall. Men sådana saker, det var så populärt att leka med det. Vad leker barn med idag? De är förvuxnade tycker jag. De har den modernaste mobilen och förminskade vuxen kläder. Det är sant. När man tittar på vuxna kläder och barns kläder är de exakt likadana bara att det är olika storlekar. Innan fanns det verkligen skillnad. Det fanns barn kläder, tonårs kläder och vuxen kläder. När man säger att det var bättre innan, kan jag helt instämma på att det är sant. Barn ska vara barn och det var man på 90-talet. Det var en helt annan miljö då. Folk var gladare på något sätt. Hm, ja det var roliga tider det.


3 månader har gått

Jag minns när vi lämnade syrran på Kastrup och vi började gråta för att hon skulle flytta till Paris och bo där i tre månader. Det skulle bli tomt i huset tänkte jag och att det skulle ta så lång tid tills hon skulle komma hem, eftersom tre månader är ändå ganska länge. Men det har gått snabbare än man räknat med. Redan idag kommer hon hem. De tre långa månaderna var trots allt inte så långa. Vet inte exakt vilken tid hon kommer hem. Men det ska bli kul att se henne. Jag förstår att det kommer kännas väldigt konstigt för henne att komma tillbaka till Sverige, Malmö när hennes hem har varit Paris ett bra tag nu. Imorgon blir det välkomst middag hemma hos oss och samtidigt ska vi fira smått min födelsedag som var i onsdags. Ja, jag har inte sagt att jag fyllde år men det gjorde jag. Nitton år för den delen. Känns inget speciellt. Men iallafall, välkommen hem syrran.


Har jag inte berättat?

Jag tror inte jag har berättat om hur det gick för mig angående den utbildningen i Barcelona som steward. Jag och Hellen hade ju sökt dit och vi båda kom med. Min syrra har också kommit in. Så alla vi tre kommer flytta till Barcelona den 18 januari. Kursen börjar det datumet men vi åker några dagar innan så att vi lär känna staden lite grann. Det kommer bli riktigt skumt att flytta från mitt älskade Malmö. Lämna sina vänner och sin CYKEL. Vet inte riktigt hur jag ska klara mig utan min cykel. Jag ska ta vara på varje stund jag har med min cykel innan jag flyttar. Det är riktigt skumt att jag ska flytta kan inte förstå det. Jag ska ha min första lägenhet tillsammans med min syrra och Hellen. Det kommer bli skit skoj. Det är tänkt att vi kommer bo där till april, men det kan hända att vi stannar längre, vilket jag tror att vi kommer göra.

Hola Barcelona!

 ... undrar hur det kommer gå med min sliskiga spanska, den måste bort haha. Jag har blivit så van med min slisk spanska när jag ska härma spanjorer.



Dagen efter

Sliten, bakis, trött? Nej inte direkt. Visst det var min födelsedag igår men det blev en lugn dag, precis som jag ville att det skulle vara. Födelsedagen började med att sätta sig framför datorn och logga in på facebook. Därefter går jag in på youtube letar upp happy birthday låten med Stevie wonder och sätter på högsta volym. Där sitter jag ensam och sjunger happy birthday för mig själv medans jag svara tack till de som skrev grattis till mig. Det var rätt trevligt faktiskt. Det blev lite ärenden igår med CSN, var tvungen att fixa papper. På kvällen kom Lili, Annie och Nathalie hem till mig, vi fixade lite käk och tårtor. Det var mysigt och vi snackade en massa skit bara.

Juste jag kom på att när jag vaknade gick jag ner till köket där jag hittade en lapp från mamma. Jag trodde hon skulle skriva grattis på födelsedagen men istället stod det: "häng tvätten, por favor, gracis mama". Jag trodde hon eller rättare sagt hela min familj glömt bort att jag fyllde år. För ingen grattade mig förens åtta på kvällen. Av mamma fick jag ett svensk-spanskt lexikon, det lär jag använda mycket sen.

Imorgon kommer syrran hem från Paris, sjukt att hon har varit där i tre månader nu. Det ska bli kul att ha henne hemma igen. Och på lördag ska vi ha en welcome home dinner och samt fira min födelsedag.


Seg dag

Den här dagen var verkligen inte varit till någon nytta, jag har haft så fruktansvärt tråkigt idag. Har suttit hemma hela dan, förutom när jag var på banken vid tolv men annars har jag varit hemma. Jag vill tillbaka till Paris. Om jag hade varit där nu hade jag ätit mina goda kakor, fan vad gott. Hur ser kvällen ut då?  Den fortsätter väl i samma takt som det gjort hela dan, varför förstöra något så kul?


Michael Jacksons släpper en sista låt

Vi alla visste att Michael Jacksons musik skulle leva vidare men att han skulle släppa en ny singel är bara underbart. Detta är hans sista låt som släpps. Den skrevs 1983 tillsammans med Paul Anka. Låten heter This is it, precis som hans konsert skulle göra och som hans film kommer göra. 

 


Hej där Sverige

Nu var man hemma i Sverige igen från Frankrike, Paris. Men jag ska göra mig i ordning nu. Ska iväg och träffa Hellen. Vi ska prata om resan/flytten till Barcelona.